E2 Ticari Anlaşma Yatırımcı vizesi, ticari anlaşmalı bir ülkenin vatandaşının ABD’li bir şirkete önemli tutarda yatırım yaparken Amerika Birleşik Devletleri’ne kabul edilmesine olanak tanır.  Mezkur kişinin veya nitelikli bir kuruluşun bazı çalışanları, bu sınıflandırma kapsamına girebilir.  Daha fazla detay için lütfen aşağıdaki bilgileri inceleyiniz.

İlgilendiğimiz bazı E2 Ticari Anlaşma Yatırımcı Vizelerinin bazıları:

  • Benzin İstasyonları için E2 Ticari Anlaşma Yatırımcı Vizeleri
  • Restoranlar İçin E2 Ticari Anlaşma Yatırımcı Vizeleri
  • Oteller için E2 Ticari Anlaşma Yatırımcı Vizeleri
  • Marketler / Bakkallar için E2 Ticari Anlaşma Yatırımcı Vizeleri
  • Yazılım Şirketleri için E2 Ticari Anlaşma Yatırımcı Vizeleri

Nende E2 vize avukatı tutmalıyım?

E2 vizesine başvurmak karmaşık bir süreçtir. Göçmenlik avukatlarımız, vize almanın gereksinimlerinden biri olan şirket kurmak, bankalara hazırladığınız iş planından farkı olan göçmenlik iş planı oluşturmak, başvuruyla ilgili tüm dosyaların gönderildiğinden emin olmak ve benzeri pek çok faaliyetle ilgili başvurunun tüm aşamalarında size yardımcı olabilir.

Ticari Anlaşma Yatırımcısının Genel Nitelikleri

E2 vize sınıflandırmasına hak kazanmak için, ticari anlaşma yatırımcısı şu şartları yerine getirmelidir:

  • Amerika Birleşik Devletleri’nin ticaret ve dolaşım anlaşması yaptığı ülkenin vatandaşı olmak
  • Amerika Birleşik Devletlerindeki iyi niyetli bir ticari işletmeye kayda değer miktarda sermaye yatırmış veya yatırma sürecinde olmak
  • Yalnızca yatırım yapılan işletmeyi geliştirmek veya yönetmek amacıyla Amerika Birleşik Devletleri’ne girmek istemek

Ticari Anlaşma Yatırımcısı Çalışanlarının Genel Nitelikleri

E2 sınıflandırmasına hak kazanmak için, ticari anlaşma yatırımcısının çalışanı şu şartları yerine getirmelidir:

  • Ana yabancı işverenle aynı uyruğu sahip olmak (Ticari anlaşma yapılan ülkenin uyruğuna sahip olunması)
  • İlgili kanun kapsamında “çalışan” sıfatını karşılamak
  • Ya yönetici veya denetim sıfatıyla görev yapmak veya daha düşük bir sıfatla çalışıyorsa, özel nitelikleri olmalı

Kalış süresi

Nitelikli ticari anlaşma yatırımcıları ve çalışanları, başlangıçta azami iki yıl kalabilir.   Vize uzatma talepleri, her seferinde iki yıla kadar artan bir şekilde yapılabilir.  E-2 göçmen olmayan vizelerin uzatılmasına yönelik azami bir sınır yoktur.    Ancak, tüm E-2 göçmen olmayan vize sahipleri, statüleri sona erdiğinde veya sonlandırıldığında Amerika Birleşik Devletlerini terk etme niyetine sahip olmalıdır.

E2 Vizesinin Hüküm ve Koşulları

Ticari anlaşma yatırımcısı veya çalışanı, yalnızca vizenin verildiği tarihte onaylanmış olduğu ticari faaliyet veya işletme için çalışabilir.  Ancak, E2 vizesi çalışanı, bazı şartlarda ticari sözleşme kuruluşunun ana şirketi veya bağlı şirketlerinden biri için çalışabilir.

E2 Ticari Anlaşma Yatırımcısı ve Çalışanının Ailesi

Ticari anlaşma yatırımcısının ve çalışanın eşi ve 21 yaş altındaki evlenmemiş çocukları onlara eşlik veya onları takip edebilir.  Aile bireylerinin uyrukları ticari anlaşma yatırımcısı veya çalışanıyla aynı olmak zorunda değildir.   Söz konusu aile bireyleri, bağlı kişiler (dependent) olarak E-2 göçmen olmayan sınıflandırmaya başvurabilir ve onaylanması durumunda, genellikle çalışanla aynı vize süresine sahip olur.