İşletmeler İçin Haciz Türleri

 işletmeler için haciz türleri, gecikmiş vergiler, ödenemeyen borçlar, krediler, mutabakat, kabubi haciz, teminat, ipotek,

Küçük işletme sahiplerinin bilmesi gereken üç farklı tür haciz vardır: Mutabakat, Kanuni yol ve Yargı kararı. Gecikmiş vergiler, ödenemeyen borçlar, krediler gibi birçok sebeple ortaya çıkabilen, işletmeler için haciz türleri hakkında bilgi edinmek isterseniz okumaya devam edin.

Rızaya Dayalı Rehinler

Rızaya bağlı hacizler bir isteğin uygulanmasıyla meydana gelir. Genellikle bir kredinin veya bir kredi limitindeki ilerlemenin sonucudur. Krediyi veya kredi limitini almanın bir koşulu olarak, borçlu, varlığı alacaklıya teminat olarak rehin vermiştir. Rızaya dayalı haciz örnekleri konut ipoteği, emanet senedi, taşıt kredisi veya mobilya veya ekipmanın finansmanı olabilir.

Borç alırken, genellikle borç veren için bir güvenlik önlemi olarak rızaya dayalı bir haciz oluşturulur. Temerrüt durumunda, alacaklıyı korur ve daha sonra maliyetlerini telafi etmek için varlığı alır.

İki tür rızaya dayalı ipotek vardır:

Satın Alma-Para Güvence Faiz Borçları, alıcıya borca ​​neden olan mülkü satın almak için gerekli fonları sağlar. Bu, ilk ev ipotekleri, araba kredileri ve mobilya veya ekipman finansmanının dahil olduğu kategoridir.

Satın Alma Dışı Teminat Faiz Borçları, borçlunun bir kredi için teminat olarak zaten sahip olunan mülkü olan varlıkları kullandığı yerdir. Bu kategoride, ikinci ipotekleri ve bir ipoteğin yeniden finansmanını bulacaksınız.

Tipik olarak rızaya dayalı hacizler mülkiyete dayalı değildir. Kredi limitini sağlayan kişi mülkün mülkiyetini almaz. Borçlu mülkiyeti alır veya elinde tutar. Mülkiyet hacizinde, borç veren, kredinin veya sözleşmenin süresi boyunca mülkü elinde tutar. Mülkiyet hacmine bir örnek, kredi geri ödenene kadar maddeyi teminat olarak tutan bir rehinci olabilir.

Kanuni İpotek

Alacaklılar, eyalet (veya federal) yasalarının işleyişiyle güvenlik menfaatleri elde edebilirler. Bunlar, gönüllü olarak girdiğiniz hacizler değil, alacaklıların borçlarınızı karşılamak için varlıklarınıza erişim sağlamak için kullandıkları ipoteklerdir.

Şimdi birkaçına bir göz atalım.

Bir Tamircinin Uyguladığı Haciz, iş yapıldığında ve müteahhit veya tamirciye ödeme yapılmadığında gerçekleşir. Mal sahibi, yüklenicinin üzerinde çalıştığı mülkü satmaya çalışırsa, o zaman bu yüklenici, borçlu olduğu borcu ödemek için gelirin bir kısmında teminatlı bir menfaat sahibi olur. Bu tür hacizler, borç ödenene kadar mülkün satışını geciktirebilir veya engelleyebilir.

Vergi Haczi, Mülk, gelir ve emlak vergileri dahil olmak üzere gecikmiş vergiler için, yasanın yetki verdiği şekilde yerel, eyalet veya federal hükümet tarafından mülke karşı bir Vergi Yükümlülüğü verilir.

Yargılama Hacizleri

Bir dava nedeniyle mahkeme kararı verilir. Bir mahkemenin mülkünüzde alacaklıya menfaat vermesinin birkaç nedeni vardır. Örneğin, birisi sizin açınızdan ihmal nedeniyle yaralanırsa, yaralı kişi size dava açabilir. Mahkeme karşı tarafın lehine karar verirse, mahkeme kararı borcunuz olur. Miktar ödenmezse, maaşlar haczedilebilir, banka hesaplarına el konulabilir veya mülkünüze haciz konulabilir.

Rehinlerle ilgili uzman hukuki tavsiyesi için bugün bizimle iletişime geçin.

Share This:

Call Now