Konsolosluk İşlemleri İçin Evraklar Nasıl Hazırlanır?

Her yıl 1 milyondan fazla kişi ABD’ye göç ettiğinden, vize süreçleri iyi işleyen bir makinedir. ABD’ye eşinizle birlikte taşınmak istiyorsanız, konsolosluk işlemleri adı verilen bir süreç aracılığıyla başvurabilirsiniz.
Burada size bunun ne anlama geldiğini ve başvurunuz için evrak işlerini nasıl hazırlayabileceğinizi anlatacağız. Basit bir konsolosluk işlemleri kontrol listesi için okumaya devam edin.

Konsolosluk İşlemleri Nedir?

Konsolosluk işlemleri göçmenlik hukukunun temel bir parçasıdır. ABD dışındaki bir kişinin ABD vizesine başvururken izlediği süreçtir. Bu süreç, halihazırda ABD’de bulunanların yeşil kart başvurusunda bulunmak için kullandıkları Statü Düzeltme (AoS) sürecinden farklıdır.
Konsolosluk işlemleri yoluyla vize başvurusunda bulunanların, vize başvurularının onaylanması için kendi ülkelerinde beklemeleri gerekmektedir. Ancak onaylandıktan sonra ABD’ye hareket edebilirler.
CR1 veya IR1 vizesi almak için konsolosluk işlemlerinden geçmeyi planlıyorsanız, başvurunuzu kendi ülkenizin ABD büyükelçiliğine sunacaksınız. Başvuru süreci boyunca Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret etmezsiniz.

Konsolosluk İşlemleri Ne Tür Vizeler Verir?

CR1 vizesi, 2 yıldan az süredir evli olan eşler için şartlı bir vizedir. 2 yıl sonunda, CR1 vizesine sahip olanların koşulları kaldırmak için yeniden başvurmaları gerekecektir. Daha sonra 10 yıllık daimi ikamet yeşil kartı alacaklardır.
IR1 yakın akraba vizeleri 2 yıldan fazla evli olanlar içindir. 0 koşul vardır, bu nedenle vize 10 yıl sürer.
Hem CR1 hem de IR1 vizeleri, eşi ABD vatandaşı olanlar içindir. ABD vatandaşlarının çocuklarının herhangi bir evraka ihtiyaç duymadığını, çünkü otomatik olarak vatandaşlıkla doğduklarını unutmayın
Konsolosluk işlemleri F2A kategorisinde de vize verebilir. Bu kategori F21 eş ve F22 çocuk vizelerini içerir. Bunlar, sponsoru bir vatandaş yerine başka bir yeşil kart sahibi olan kişiler içindir.
Konsolosluk işlemleri, çalışma vizesi veya insani yardım programları için başvuranlar için de önemlidir. Bununla birlikte, insanların çoğu eş vizesiyle de ABD’de yaşayabileceğini ve çalışabileceğini unutmayın. Araştırmanızı yapmanız ve özellikle ne için başvurduğunuz konusunda bir avukatla konuşmanız önemlidir.

Başvurunuz için Belgeleri Toplayın

Konsolosluk işlemleri belgelerini hazırlamanın ilk adımı, başvuru süreci için ihtiyaç duyacağınız belgeleri toplamaktır. Bu evraklar şunları içerir:
  • Doğum belgeniz
  • Evlat edinme belgesi (varsa)
  • Evlilik belgeleri
  • Önceki evlilikler için evlilik fesih belgeleri (varsa)
  • Geçmişte bir suçtan hüküm giydiyseniz mahkeme ve cezaevi kayıtları
  • Pasaportunuzun biyografik veri sayfasının fotokopisi
  • Askeri kayıtlar (varsa)
  • Daha önce yaşadığınız tüm ülkeler için polis belgeleri
  • Dilekçe sahibinize/sponsor adayınıza ait belgeler (doğum belgesi, kimlik belgeleri, vb.)
Bu belgelerin elektronik kopyalarını oluşturun ve güvenli bir bilgisayarda saklayın. Bu sizi düzenli tutacak ve onları kaybetmenizi önleyecektir. Orijinal basılı kopyaları özel bir klasöre yerleştirin, böylece onlara erişebilir ve daha sonra elçiliğe getirebilirsiniz.
Genel danışmanlık hukuk hizmetleri size yardımcı olabilir. Deneyimli avukatlar belgeleri toplamanıza ve saklamanıza yardımcı olacaktır. Bu sizi düzenli ve dilekçe dosyalama sürecine başlamaya hazır tutacaktır.

Göçmenlik Dilekçenizi Dosyalayın

Daha sonra göçmenlik dilekçenizi vermeniz gerekecektir. Dosyalamanız gerekebilecek birkaç dilekçe türü vardır. Hangisini seçeceğiniz göçmenlik nedeninize bağlıdır.
Göçmenlik dilekçelerinin genellikle size sponsor olan kişi tarafından verildiğini unutmayın. Bu formları nadiren tek başınıza doldurabilirsiniz.
Aile temelli bir göçmenlik dilekçesi, sponsorunuzun (genellikle eşiniz) Form I-130, Yabancı Akraba Dilekçesi’ni doldurmasını gerektirir. Belgeleriniz gibi, bu da USCIS’e elektronik yollarla veya posta yoluyla gönderilebilir.
İstihdam temelli göçmenlik dilekçelerinin çoğu, işvereninizin dilekçenizi dosyalamasını gerektirir. Bu dilekçe genellikle I-140, Yabancı İşçi Dilekçesi şeklinde olacaktır.
Ancak, bir iş kurmayı planlıyorsanız ve bu işe önemli miktarda para yatırdıysanız, Form I-526, Yabancı Girişimcinin Göçmen Dilekçesi şeklinde başvuruda bulunabilirsiniz. Bu, kendi başınıza yapacağınız bir başvurudur.
Bazı insanlar da insani yardım programları için ABD’ye göç etmektedir. Bu durumlarda bir dilekçeye ihtiyacınız olmayabilir. Ancak, muhtemelen karşılamanız gereken başka gereklilikler de vardır, bu nedenle araştırmanızı yapın ve eğitimli bir karar verin.

Belgelerinizi ABD Hükümetine Gönderin

Dilekçeyle birlikte kimlik belgelerini Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik (USCIS) departmanına gönderin.
USCIS başvurunuzu onaylayacak ve sizi Ulusal Vize Merkezine aktaracaktır. Bu noktada, ön işleme başlayabilirsiniz.
Konsolosluk Elektronik Başvuru Merkezi’ne (CEAC) giriş yapmanızı sağlayan bir belge postalanacaktır. Bu mektup, hükümet belgelerinizi ve davanızı incelerken güncellemeleri almanızı sağlayacaktır. Soru sorabilecek ve davanızın durumunu istediğiniz yerden kontrol edebileceksiniz.
Yasal ücretlerinizin toplamı muhtemelen 1200 dolar civarında olacaktır. Davanız genellikle 6-12 ay arasında sürecektir. Bu noktada, vizeniz size verilecektir.

Yerel Elçiliğinize Gidin

Son olarak, mülakat için yerel büyükelçiliğinize gitmelisiniz.
Konsolosluk işlemleri için randevu süreci her ülke için farklıdır. Bazı ülkeler online randevu almanıza izin verir. Diğerleri ise randevunuzu sizin için seçer.
Bu nedenle, bir avukatın süreci yönlendirmesine yardımcı olması da önemlidir. Size kendi ülkeniz için tavsiyelerde bulunabilirler.
Mülakatınıza doğru şekilde hazırlanmanız önemlidir:
  • Yetkili bir doktor tarafından tıbbi muayene olun
  • Kurye hizmeti için kaydolun
  • Mülakata getirmek için tüm belgelerinizi toplayın
Gerekli belgeleri getirmeyi unutursanız, size hemen vize verilmeyecektir. Daha sonra uygun evraklarla geri gelmeniz gerekecektir.
Randevu saatinizde elçiliğe gidin ve ABD göçmenlik departmanından bir temsilci ile görüşün. Yanınızda eşinizi ve sizinle birlikte yaşayacak olan nitelikli evli çocuklarınızı da getirmelisiniz.
Size dürüstçe cevaplamanız gereken bazı basit sorular soracaklar. Onlara randevu mektubunuzu, pasaportunuzu, fotoğraflarınızı ve DS-260 onay sayfasını göstereceksiniz.

Bugün Bir Göçmenlik Avukatı Tutun

Artık ABD dışındakiler için göçmenlik sürecini bildiğinize göre, bu yasal işlemlere başlamanın zamanı geldi. Bir göçmenlik avukatı önemli belgelerinizi düzenlemenize ve konsolosluk işlemlerini doğru şekilde yürütmenize yardımcı olabilir.
Boyer’in uzmanları, birinci sınıf yasal tavsiye ve yardım sunmayı taahhüt eder. Çevrimiçi iletişim formumuzu kullanarak bize bir mesaj gönderin veya (904)236-5317 numaralı telefondan iletişime geçin.

 

Share This:

Call Now