Aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, doğası gereği ticari veya profesyonel ticari faaliyetlere katılıyorsanız, ABD’de B-1 vizesine başvurabilirsiniz:

  • İş ortakları ile danışmanlık faaliyetleri
  • Bilimsel, eğitimsel, profesyonel veya ticari bir kongre veya belirli tarihlerdeki konferansa seyahat etmek maksadıyla
  • Terekeye ilişkin durumu karara bağlamak
  • Sözleşme müzakere etmek
  • Kısa süreli eğitime katılmak
  • Amerika Birleşik Devletleri’nden geçiş yapmak: bazı kişiler B-1 vizesiyle Amerika Birleşik Devletlerinden geçiş yapabilir
  • Mürettebat Vizesi: Bazı havayolu mürettebatı, B-1 vizesiyle yolcusuz ekip olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yapabilir.

B-1 vizesi alabilmek için aşağıdaki şartları yerine getirmelisiniz:

  • Seyahat amacınızın, yasal bir ticari faaliyet için Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş yapmak olmalıdır.
  • Belirli bir süre zarfında kalmayı planlamalısınız.
  • Amerika Birleşik Devletlerindeki kalış süreniz ve yolculuğunuz boyunca masraflarınızı karşılayacak maddi imkanınız olmalı.
  • Seyahatinizin sonunda Amerika Birleşik Devletleri dışında geri dönmeyi planladığınız yer ve başkaca bağlayıcı bağlantılarınızın olması gerekir
  • Aksi takdirde Amerika Birleşik Devletleri’ne kabul edilmezsiniz

İlk Kalış Süresi – 1 ila 6 ay; Azami 6 ay
Kalışın uzatılması – 6 aya kadar; B-1 statüsünde herhangi bir seyahatte izin verilen azami toplam süre genellikle 1 yıldır.

Eşiniz ve çocuklarınız gibi B-1 vize sahiplerinin aileleri bağımlı vizesi (dependent) alamaz.  Size eşlik edecek veya sizi takip edecek size bağımlı olan (dependent) her biri B-2 vizesi için ayrı ayrı başvurmalıdır ve bu vizeye yönelik yönetmelikleri takip etmelidir. B-1 Vize Sahiplerinin Ailesi